Skip to content
12 januari 2011 / Peroni

Uovo All’Inferno

Ojsan.
En natt tillbringad i himmelriket.

Jag befann mig i den katolska delen,
drack utsökta italienska viner, umgicks
med hardcore-jesuiter och Mafiosi.  
Dansade Riverdance, slog på Pinatan
samt käkade en gudomlig Paella…
Jesus orerade om vikten av att ”parta loss” på
rätt sätt. Vi följde hans råd.

Skönt att drömma himmelska drömmar.
Vanligare är ju att att man befinner sig i
nå´n sorts helvetesliknande tillvaro vare sig
vaken eller till sömns. Yup!

Helvetet måste därför besvärjas.
Med mat. God. Stark. Mat.
I Italien vet man detta.

Därför: Från den sydliga delen (klacken),
en fattigmansrätt som smakar mumma:
Uovo All’Inferno (Ägg i Helvetet):

1 Lök
1 Paprika (röd)
1 Selleristjälk
1 Tomatkross (hela, skalade funkar)
Chilifrukt (stark) / Sambal oelek
Vitlök, minst 3 klyftor, gärna fler 
Bröd 2 skivor
2 ägg

Hacka löken paprikan och sellerin.
Värm försiktigt, i olja,  till dess att
grönsakerna mjuknar.
Lägg i  skivad/hackad vitlök, låt den fräsa med i
nå´n minut utan att bränna den.

Häll på tomatkross och blanda i chilin/Sambal,
krydda med salt och peppar – rör om.

Höj värmen, vänta till dess att tomatsåsen
bubblar likt kokande lava – knäck ner äggen.
Sänk värmen något.

Tio minuter senare – klart.
Lägg upp på brödskivorna.
Har du ruccola hemma – klä brödet
med denna innan du lägger på helvetesäggen.
Stek några baconskivor som tilltugg.
Drick en kall eller två.
Smaklig måltid!

För starkt för din gom?
Då gör du Uovo AllPurgatorio i stället.
Dra ner på mängden chilli och vitlök, på det
att äggen skola befinna sig i Skärselden till skillnad
från i receptets välsmakande Helvete.

Njut, för Satan.
Häpp!

Annonser

One Comment

  1. . / Jan 13 2011 4:00 f m

    ”…hardcore-jesuiter och Mafiosi”? OCH? Nej. Jesuits = mafia.

Kommentarer inaktiverade.